Djokovic torjuu pakolaisia: Sinä et voi syyttää heitä, kun heillä ei ole kotia

Hän istui lehdistötilaisuudessa vastasi muutamia kysymyksiä onnistunut alku lopulliseen turnaus kauden. Sitten tuli toimittaja liitäntälaatikkoon epätavallinen pyyntö: on pakolaiskriisiin ja maahanmuuttajien menossa Djokovičova kotoisin Serbiasta.

“Olen kuullut noin 12 miljoonaa ihmistä Syyriassa noin kolmannes heistä poistunut maasta pois. Ja Serbian kautta johtaa lopulliseen määränpäähän, lähinnä Saksassa ja Itävallassa, “maailman ykkönen vastasi. “Mutta sinun on ymmärrettävä, mitä sen takana on. Syy on sota kotimaassaan. On vaikea syyttää heitä. Kun heillä ei ole taloa, heillä ei ole mitään tekemistä? Ilmeisesti he etsivät parempi paikka elää. ”

Djokovic tuli elokuussa UNICEFin hyvän tahdon lähettiläs.Tässä tehtävässä hän vieraili syyskuussa Belgradissa alueella, joka on suunniteltu juuri pakolaisperheitä joilla voi mennä minnekään.

“Olin hotelliin, jossa he voivat viettää muutaman tunnin lepo, syödä jotain , juoda. Lapset voivat pelata siellä jonkin aikaa. Se kosketti, “hän sanoi. “Samalla se oli erittäin haastava kokemus. Serbiassa olen nähnyt paljon, on käynyt läpi paljon ongelmia viimeisten 20 vuoden aikana, olipa kyse taloudellisesta tai jopa sodasta ja niin edelleen. Mutta tämä oli yksi kaikkein tuskallista tunteita muistat. ”

Tällä kertaa hän muisti tarinan ja että yksi perheiden henkilökohtaisesti kokenut. “Pelasin lapsen kanssa. Puolen minuutin kuluttua hänen äitinsä tuli ja otti sen ja sanoi: “Meidän on lähdettävä.Meidän täytyy mennä, vaikka en tiedä kuinka paljon tai missä. ‘Se on kauheaa, mitä tapahtuu’, sanoi Djokovic.

alusta lähtien Serbia jätti turvapaikkahakemuksen lähes 130000 hakijoille. UNHCR: n mukaan YK pakolaisjärjestö, on tehty vähintään yhtä monta maahanmuuttajien Serbian ilman rekisteröitymistä.

Näytä pakolaisten vaihtelevat, Djokovičův lausunto on aivan selvä. “Olen vain urheilija, mutta tietysti olen kiinnostunut. Mielestäni me kaikki olemme ihmisiä ja meidän pitäisi olla ymmärrystä muille. Sen pitäisi olla ennen kaikkia lakeja, rajoja ja muita poliittisia asioita. “