Toisin kuin Torinossa, Atletico odotti kuitenkin menestyvää kampanjaa

Valencia 2004/05
Nyt vain muutama “Valencia” kutsuu Grandia, mutta tuolloin espanjalaiset ovat jo voittaneet kahdesti Espanjan liigassa. Tämä ei kuitenkaan auttanut heitä pääsemään Mestarien liigan ryhmävaiheeseen, jossa myös Werder Bremen, Inter ja Anderlecht soittivat.
Huolimatta nykyisten UEFA-cupin mestarien tilanteesta, Valencia ei ohittanut Steauaa edes 2-0 voiton jälkeen ensimmäisessä ottelussa. Tuo kausi La Ligassa ”Valencia” sai seitsemännen sijan – huonoin tulos vuoden 1998 jälkeen.

Juventus 2009/10
2009/10. Menettyään 3: 1 ensimmäisessä ottelussa, Roy Hodgsonin seurakunnat lähettivät 4 maalia ”vanhaa rouvaa” vastaan ​​ja jatkoivat.
On syytä huomata, että Juve, joka ei ollut täysin hylännyt vuoden 2006 skandaalia, halusi epätoivoisesti voittaa minkään palkinnon, ja että Gianluigi Buffonista, Fabio Cannovaroista ja David Trezeguetista koostuva joukkue oli täysin motivoitunut, mutta … Fulham tapahtui.

Atletico 2009/10
Kuten Juve, myös Madridin Atletico lensi Europa-liigan tuona kaudella ja päätti Mestarien liigan ryhmävaiheen kolmannella sijalla. Toisin kuin Torinossa, Atletico odotti kuitenkin menestyvää kampanjaa.
Ensimmäisessä pudotuspeleissä Galatasaray voitettiin, sitten Sporting, Valencia ja Liverpool. “Patjojen” finaalissa Fulham-jättiläisten tappajat odottivat, mutta Forlanin ja Agueron duetto auttoi joukkuetta saamaan ensimmäisen eurooppalaisen pokaalin vuodesta 1962.

Manchester United 2011/12
Manchester Unitedille lento Europa Leagueen ei ollut ensimmäinen tällä kaudella: Punaiset paholaiset kärsivät saman epäonnistumisen kaudella 2011/12, kun Sir Alexin seurakunnat hävisivät Baselille Mestarien liigan ryhmävaiheen viimeisessä pelissä.
Ajaxin voittamalla mankunialaiset tulivat upeaan Athleticiin, joka voitti Manchester Unitedin sekä kotona että kotona. Nuori Ander Herrera pelasi silloin yleisurheilussa, ja Iraola saattoi tehdä yhden kauneimmista tavoitteista kilpailun historiassa.

Chelsea 2012/13
Chelsean kauhea esitys tällä kaudella tarkoittaa, että Europa League on suurin, mihin lontoolaiset voivat luottaa.
Kolme vuodenaikaa siniset epäonnistuivat jo tässä kilpailussa – sitten he päättivät Mestarien liigan ryhmävaiheen kolmanneksi Juventuksen, Shakhtarin ja Norschellandin jälkeen.
Di Matteo seurasi Benitezt, ja Chelsea voitti Spartaa, Steauaa, Rubinia, Baselia ja Benficaa vastaan.