Tällä kaudella Umtiti sai polvivamman

Samuel UMTITY – 25 miljoonaa euroa

Toinen ranskalainen selkä, josta Barcelonan pomot ovat huomattavasti haranneet. Kesällä 2016 Umtiti muutti Camp Nouen Lyonista Ranskan ja maailman jalkapallon lupaavimpien keskuspuolustajien asemaan. Tämän kaupan avulla katalaanit osuivat täsmälleen maaliin – liikkeellä oleva Samuel osoitti pystyvänsä voittamaan paikkansa ensimmäisessä joukkueessa, ja sitä pidetään nykyään yhtenä modernin jalkapallon vahvimmista puolustajista.

10 kalleinta puolustajaa Barcelonan historiassa

Tällä kaudella Umtiti sai polvivamman, joka vei hänet pelistä loputtomiin. On selvää, että juuri tämä ongelma sai Barcelonan johdon pääsemään siirtomarkkinoille ja sopimaan Murillon vuokrauksesta.

3. Nelson CEMEDO – 30,5 miljoonaa euroa

Vuoden 2017 kesäsiirtoikkunassa Barcelona ei valittanut yli kolme kymmeniä miljoonia euroja Benfica Nelson Semedan oikealle puolelle. Lähtiessään Dani Alves -joukkueesta katalonialaisten puolustuksen oikea reuna huomattavasti “putosi”, ja siksi Semedu kutsuttiin täyttämään tämä aukko.

10 kalleinta puolustajaa Barcelonan historiassa

Viime kaudella Portugalin fullback piti 24 ottelua Espanjan mestaruuskisoissa, osoittaen olevansa melko hyvällä tasolla. Nykyään Semedu on edelleen yksi keskeisistä puolustajista Barcelonassa, mutta monien analyytikkojen mukaan hän ei silti saavuta Dani Alvesin tasoa. Nelson on kuitenkin vain 25-vuotias, ja siksi pelaajalla on aikaa etenemiseen.

2. Dani ALVES – 35,5 miljoonaa euroa

Brasilialainen allekirjoitti Barcelona kesällä 2008 Sevillasta, ja kahdeksan pitkän kauden ajan sulki kysymyksen katalonialaisten oikealla “reunalla”. Alves näytti itsensä täydellisesti sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä, mutta kesällä 2016 hän halusi muuttaa tilannetta hyväksymällä Juventuksen ehdotuksen.

10 kalleinta puolustajaa Barcelonan historiassa

Italiassa Alves vietti tarkalleen vuoden maanmestarin voiton, jonka jälkeen hän muutti PSG: hen, jossa hän esiintyy edelleen. Dani Alvesin tähtiajat olivat kuitenkin vielä ”Barcelonassa”, jonka historiassa hän kirjoitti nimensä paitsi toiseksi kalleimpana beckinä myös yhtenä joukkueen menestyneimmistä kyljen puolustajista.