Kesällä 2016 Barcelona osti Dignin PSG

20. joulukuuta Barcelona ilmoitti tekevänsä sopimuksen Valencian kanssa Jason Murillon puolustuksen siirtämisestä lainaksi. Kuuden kuukauden lainasta katalaanit maksoivat levanttilaisille 2,5 miljoonaa euroa ja määräsivät sopimuksessa myös 25 miljoonan euron takaisinosto-oikeuden.

Jos Barcelona haluaa kesällä käyttää vaihtoehtoa ja tehdä täysimääräisen sopimuksen Murillon kanssa, tämä jalkapalloilija menee Katalonian klubin historiaan yhtenä kalleimmista puolustajista. Toistaiseksi kymmenen kalleinta puolustajaa, jotka Barcelona on ostanut, ovat seuraavat.

10. Lucas DING – 16,5 miljoonaa euroa

Kesällä 2016 Barcelona osti Dignin PSG: ltä tekemästä sopimuksesta, koska se katsoi Jordi Alban kilpailijaksi puolustuksen vasemmalla sivulla. Kahden vuoden aikana Luke ei kuitenkaan pystynyt tulemaan avainjalkapalloilijaksi ”blaugranas” -leirillä. Kaikkiaan Barcelonassa ranskalainen vietti 46 ottelua, erottaen hänet 2 maalia ja 3 avusta.

Kauden 2017/18 lopussa Everton osoitti kiinnostusta Luke Dinuun tukemalla sitä konkreettisella 20 miljoonan euron tarjouksella. ”Barcelona” ei vastustanut tällaista kauppaa, ja siirto tapahtui. Nyt Ding on yksi “toffeen” avainpelaajista, jolla on säännöllinen paikka ensimmäisessä joukkueessa.

9. Philip CRYSTANVAL – 17 miljoonaa euroa

Kristanval on toinen ranskalainen puolustaja Barcelonan historiassa. Hän toimi keskialueella ja muutti Blaugranas-leiriin kesällä 2001 Monacosta erittäin, erittäin vakavaan tuolloin 17 miljoonan euron puolustuslinjapelaajaan. Barcelonassa lahjakas Kristanval ei pystynyt todistamaan itseään parhaimmillaan kyvyillään, pelatessaan kahden vuoden aikana 47 ottelua kaikissa turnauksissa ja antanut heille 1 avustajan.

10 kalleinta puolustajaa Barcelonan historiassa

Heinäkuussa 2003 Barcelona vapautti Kristanvalin ilmaiseksi Marseilleen, mutta siellä joutui loukkaantumisjakso kirjaimellisesti putkeen ja viideksi vuodeksi allekirjoitettu jalkapallosopimus ei pystynyt viimeistelemään pelaajaa. Hänet erotettiin kaksi vuotta myöhemmin, ja Kristanval muutti Fulhamiin. Lontoon joukkueessa Philip onnistui saamaan paikan tukikohdassa, mutta sitten vammat saivat itsensä tuntemaan.