Jännitystä ja oivalluksia. Milloin Premier League 2014/2015 -sarjan paras pelaaja tulee mieleensä?

Ennen nykyistä Valioliigan tasapeliä Eden Hazard lisäsi kauden mukaan. Belgialainen oli näkyvä hahmo Lillessä, jonka kanssa hän voitti Ranskan mestaruuden, ja ylittäessään Englannin kanaalin ensimmäisellä kaudellaan Chelsean T-paidassa hän näytti erittäin hyvältä. Hänen peli oli täynnä uusia värikkäitä muotoja, kun Hazard tunnistettiin vuoden 2013/2014 mestaruuskilpailussa Englannin jalkapalloeliitin parhaaksi nuoreksi pelaajaksi. Vuotta myöhemmin ”Defenders’ Nightmare ”- Edenin lempinimi, joka on saatu Foggy Albionissa – sai vuoden pelaajapelin kolmen yhteisön mielestä: toimittajat, pelaajat ja fanit.

Chelsean titteli johtuu suurelta osin Azarista, jonka avain viime vuoden menestykseen oli vakaus. Viimeinen mestaruus kesti kymmenen kuukautta, joista yhdeksässä sininen johtaja osui aina vastustajan maaliin, puhumattakaan siitä, että hänen toimintansa auttoivat juhlia joukkuetovereiden tavoitteita. Vaara menestyi onnistuneesti lamasta, kun muut Lontoon näyttelijät (Diego Costa ja Fabregas) pakotettiin kuuntelemaan huomattavaa kritiikkiä pelistään. Eden jatkoi Chelsean pitämistä kärjessä. Ilman häntä Mourinho ei olisi johtanut bluesia viidenteen voittoon Premier League -sarjassa.

Oli yksinkertaisesti mahdotonta olla huomaamatta sen nopeaa kehitystä. Vaara pääsi lähelle jalkapallo-Olympuksen seuraavaa ja samalla viimeistä vaihetta. Tällä kaudella Edenin odotettiin ottavan saman askeleen, jonka jälkeen hän olisi samansuuruinen molempien taivaallisten kanssa Barcelonan ja Madridin rekisteröinnin kanssa. Sen sijaan belgialainen kaatui yleisesti. Premier League -segmentissä melkein kukaan Chelsean jalkapalloilija ei pelaa hyvällä tasolla. Ja Hazard itse myöntää, että kausi 2015/2016 on hänen uransa huonoin, mikä tehokkaiden toimien suhteen on verrattavissa vain kahdeksan vuotta vanhaan kauteen, jolloin tuleva Stamford Bridge -tähti oli vasta aloittamassa suurissa jalkapalloissa.