Illallinen Wembleyssä: hautajaisseppeleitä ja kuoronhimoa

“Kiitos tällaisesta kauniista Marseillaista”, sanoi ranskalaisen aseman TF1 kommentaattori.

Ottelu pelattiin vain neljä päivää Pariisin terrori-iskujen jälkeen. Islamin valtion pommikoneet hyökkäsivät konserttisaliin, baareihin ja ravintoloihin. Heidän suunnitelmansa kohdistuivat myös Stade de Francelle, jossa he halusivat lyödä ranskalaista kaksintaistelua Saksan kanssa. Ottelu päättyi, mutta tiistain aikataulu keskeytti kaksi ottelua. Turvallisuussyistä uhkien takia.

Perjantain mölymällä on 129 uhria. Niiden joukossa on serkku Ranskan edustajan Lassana Diarra, sisar toinen keskikenttäpelaaja Antoine Griezmann selvisivät ammunta.

Molemmat olivat tiistai-iltana Wembley. Vaikka pelataan ryhmässä ja vain muuttuu, he kävelivät ulos pukuhuoneesta ennen kick-off suoraan nurmikolla.Ei ole yleistä, että korvikkeet pystyvät seisomaan hymniään kentällä, joka yleensä seisoo penkin edessä. Mutta tämä oli hyvin erilainen yö, erittäin emotionaalinen.

“Meidän piti pelata. Se oli tärkeää kaikille, jotka katselivat, jopa uhreille “, sanoi Laurent Koscielny, puolustaja Canal +: lle.

Kun hymy kasvoi, kaikki pelaajat tarttivat olkapäät. Silmissä Ranskan edustajat, kuten maalivahti Hugo Lloris tai Koscielného kyyneleet, Diarra on melko suljettu kokonaan.

Täydellinen joukkueet myös katsonut Pieta keskelle ympyrää hetken koko katsomo oli hiljaa. Jo ennen Prinssi William ja valmentajia kummankin joukkueen Roy Hodgson ja Didier Deschamps toi seppeleet ja asetti sen nurmikkoon.

“Englanti on Ranskan osalta, se nähtiin.He käyttivät jotain muuta muutama vuosi sitten Lontoon hyökkäyksissä. He tietävät, millaista on tuhota “, Koscielny lisäsi. “On erittäin vaikea ilmaista tunteita, se oli hyvin emotionaalista”, sanoi englantilainen valmentaja Hodgson. “Emme voi tehdä enemmän kuin osoittaa solidaarisuutta.”

Täällä myös osoitti Ranskan lipun kasvoilta fanit, purjehtia symboli surun Paris: ominaisuus Eiffelin torni kehässä. Ranskalainen kirjailu “Tasavertaisuus, vapaus, veljeys” paljasti sisäänkäynnin stadionille. Ja kun kotiin hyökkääjä Wayne Rooney nousi lopulliseen 2: 0, suuteli kätensä ja nosti ne taivaalle symbolisesti.

“Oli selvää, että emme olleet kentällä”, hän myönsi Deschamps, valmentaja häviäjiä.Mutta mikä oli tulos? “Urheilussa ei ole väliä väreissä, uskonnossa”, hän sanoi ennen kaivausta. “Urheilla on ihmisiä, jotka ovat yhteydessä ja niin täytyy jatkaa.” Wembley maksoi sen.