Forsbergin taidot eivät lopu siihen

Paljon juoksutöitä tehdään ensinnäkin korkean paineen takia, joka ei salli hyökkäävien Leipzig-pelaajien sammuttua sekunniksi. Tällä kaudella ruotsalainen tekee melkein yhden valinnan peliä kohden ja 1,5 kuuntelua, mikä on hyvä tulos hänen asemassaan olevalle pelaajalle. Toiseksi, pelin aikana Forsberg liikkuu huomattavasti ilman palloa ja luo löytöillään vapaita alueita. Jalkapallohyökkäyksissä tämä taito on erittäin tärkeä.

Forsbergin taidot eivät lopu siihen. Emil on myös joukkueessaan standardien päätoimittaja. Lakko antaa ruotsalaiselle mahdollisuuden tehdä erittäin korkealaatuisia siirtymiä vapaista heistä ja kulmista. Joten 18 Bundesliigassa olevaa apua ei pitäisi yllättää sinua, koska 5 suoritettiin vakiovaatimuksista (turnauksen paras indikaattori). On selvää, että Hazenhüttl omistaa paljon aikaa tämän pelin osan harjoittelulle. Mutta tarinasii siitä, kuinka Forsberg lyö vapaaheittoja, ovat turhia. Anna Hugo Llorisin tehdä sen minulle.

En sano, että Forsberg on maailman paras pelaaja. Hänellä ei ole ainutlaatuista tiputtamista, hän ei tee kielteisesti iskuja (keskimäärin 2,2 per peli). Kyllä, Emil saa eniten osumia Bundesligasta hyökkäyksen alla (3.1), mutta ruotsalaista ei voida kutsua pelinjohtajuudeksi. Läpikulkujen tarkkuus ei myöskään ole erinomainen, ja yleensä Forsberg erehtyy usein yksinkertaisissa tilanteissa, mutta kompensoi tämän työkyvyllään.

Forsbergin siirtoarvoksi transfermarktissa arvioidaan olevan 15 miljoonaa euroa, mutta olen täysin varma, että niin erinomaisen kauden ja äskettäin allekirjoitetun uuden sopimuksen jälkeen se on halvempi kuin 30, tuskin kukaan ostaa sitä. Eurooppalaisten standardien mukaan rahaa ei ole suurin, ja millä tahansa englanninkielisellä huonoilla on varaa käyttää sitä. Vakuutan teille, että monet huippuseurat haluavat allekirjoittaa lahjakkaan ruotsalaisen, mutta jos jokin joukkue tekee niin, aion ottaa sen johtamisen paljon vakavammin.