Eurooppalainen fani tietää hänestä vähän myöhemmin

5. syyskuuta 2015. Venäjän maajoukkue pelaa Otkrytie-areenalla ensimmäistä ottelua Leonid Viktorovich Slutskyn johdolla Ruotsia vastaan. Hermostuneessa pelissä, jonka pisteet olivat meidän eduksemme 90 minuutin kohdalla, toisen Bundesligan tavanomainen edustaja melkein jätti meidät ilman vuoden 2016 EM-kisoja iskuillaan. Sitten oppimme ensin kuka Emil Forsberg on.

Eurooppalainen fani tietää hänestä vähän myöhemmin, mutta nyt ruotsalainen tunnetaan suurimmalle osalle jalkapalloa katselevista ihmisistä. Tämä ei tarkoita, että toisessa Bundesliigassa Forsberg oli eräänlainen erinomainen pelaaja, joten tuskin oli syytä odottaa Emililtä tällaista esitystä tällä kaudella.

Euroopan jalkapallon kevyin pää. Pelaaja, josta tulee uusi Modric-valokuva: Zimbio

Emil Forsbergin tarina on toinen tarina siitä, kuinka jalkapalloilija kukkii hänelle sopivassa klubissa luotettavan valmentajan kanssa. Tällä kaudella ”Leipzig” aloitti nopean pystysuoran jalkapalloilun, jossa ruotsalainen Hazenhüttl antoi järjestelmänmuodostustehtävän. Emil vastaa pallon toimittamisesta hyökkääjille. Hänen on otettava ammus ja heti tehtävä raskauttava syöttö. Jalkapalloilija, jolla on tällainen tekniikka, passi, älykkyys ja päätöksenteon nopeus, kuten Forsberg, pystyy suorittamaan nämä tehtävänsä täydellisesti. Ilman ruotsalaista RB-hyökkäys tuskin olisi ollut niin nopeaa.

Fysiikan kanssa myös ruotsalainen on kunnossa. Forsberg on riittävän nopea, joten kyljellä voi usein paeta nopeiden äärimmäisten puolustajien puolelta. Emil hallitsee täydellisesti vartaloaan, osaa laittaa selkänsä ja pelata vartaloa, yrittää jatkuvasti seistä jaloillaan ja pitää pallon hallussaan. No, ei tarvitse puhua kestävyydestä … Leipzig-jalkapallo on erittäin energiaa kuluttava, joten juokseminen ympäri ja kaikkien valmentajien asetusten tekeminen samanaikaisesti ei yksinkertaisesti toimi.