Esimerkiksi Neymar saisi 425 tuhatta euroa

Ja tämä sopii modernin urheilumaailman kokonaiskuvaan, jossa joistakin persoonallisuuksista tulee tärkeämpiä tai enemmän kuin itse seuroja. Nyt fanit suhtautuvat usein myötätuntoisesti tiettyihin pelaajiin, ei joukkueisiin. Lisäksi sopimuksissa määrätään yhä useammin lisäpalkintoja tämän palkinnon voittamisesta. Esimerkiksi Neymar saisi 425 tuhatta euroa, jos hän voittaisi äänestyksen.

Ei ole epäilystäkään siitä, että Bostonin urheiluasianajajan Jake Cohenin mukaan kultaisen pallojen voittaminen tuo palkinnon voittajalle paljon enemmän rahaa kuin hänen joukkueelleen. Hänen kanssa solmimiensa sponsorisopimusten kustannukset nousevat nopeasti stratosfääriin, koska jalkapalloilijasta tulee ihanteellinen ehdokas yritykseksi, joka pyrkii pääsemään uusille globaaleille markkinoille. Ajattele itse, koska sellainen palkinto yksinkertaisessa tekstissä sanoo – olet paras parhaista.

Wenger mainitsi myös, että edustajat voivat usein motivoida asiakkaitaan etsimään henkilökohtaisia ​​palkintoja, koska he lisäävät pelaajien arvon nousua. Jalkapallo on tulossa yhä enemmän pelkästään urheilua, mutta todellinen show, liike, ja jopa pikemminkin sekoitus kaikkea tätä. Uskon, että iltaohjelman asettaminen, jossa palkinnot jaetaan, saattaa mieleen muistuttaa show-liiketoiminnan maailman tärkeintä iltaa – Oscaria.

Arsen on tietysti oikeassa, että planeetan suosituimman pelin perinteiset ideaalit ovat hitaasti katoamassa, mutta siitä on tullut jo nykyaikaisen urheilun todellisuus, joka taistelee katsojan puolesta ja joka jatkaa tätä, on hänen lompakonsa. Totta, viime vuosina on käynyt ilmeiseksi: Kultainen pallo ei loista sinulle, jos pelit vain loistavasti, mutta et voittanut mitään arvoista klubille tai maajoukkueelle.

Ironista, että kultainen pallo näyttää olevan eniten puhuttu ja siksi arvokas henkilökohtainen palkinto, mutta on lähes mahdotonta voittaa ilman merkittävää menestystä joukkueessa. Tämä on tärkein viehätys. Silti on hyvä, että tämä palkinto on jatkoa, jos ei sivuasteikko, voittajan edustaman klubin tai joukkueen menestykselle. Tämän pitäisi olla arvokas oppitunti kaikille nuorille pelaajille, jotka haluavat nousta huipulle.