10 kalleinta puolustajaa Barcelonan historiassa

Kesällä 2008 sopimus Fulhamin kanssa päättyi, mutta britit eivät halunneet jatkaa sitä. Etsittyään useita kuukausia uusilla vaihtoehdoilla ja löytämättä niitä, Kristanval, 30-vuotiaana, päätti ripustaa kengänsä kynsiin.

8. Thomas VERMALEN – 19 miljoonaa euroa

Belgialainen muutti Camp Nouen Arsenalista elokuussa 2014. Gunners-leirissä hän oli ehdottomasti pääjoukkueen pelaaja, mutta hänellä oli ongelmia vammojen takia. Kataloniassa Vermalen ei myöskään voinut paeta näistä ongelmista. Vahingot estävät Thomasia näyttämästä arvoaan osana Barcelonaa, jossa hän esiintyy kentällä melko satunnaisesti.

10 kalleinta puolustajaa Barcelonan historiassa

Vermalenin sopimus Barcelonan kanssa on voimassa kesään 2019, eikä sitä todennäköisesti jatketa. On selvää, että juuri Murillo-siirtyminen päättää Vermalenin uran sinisen granaatin t-paidassa. Marraskuussa belgialainen sai 33-vuotiaana, mikä tarkoittaa, että ensi kesänä hänellä on viimeinen mahdollisuus julistaa itsensä kunnolla jalkapallossa, koska hän on todennäköisesti allekirjoittanut viimeisen ammattilaissopimuksensa pelaajana.

7. Jeremy MATIE – 20 miljoonaa euroa

Toinen ranskalainen beck, josta Barcelona ei säästänyt useita kymmeniä miljoonia euroja. Mathieu, kuten nyt Murillo, muutti katalonialaisten leiriin Valenciasta. Vuonna 2014 kauppa maksoi Barcalle 20 miljoonaa euroa. Keskusta ei kuitenkaan tullut lainkaan oikeuteen Katalonian joukkueessa. Hän teki paljon virheitä eikä yleensä näyttänyt niin luotettavilta kuin useimmat puolustuslinjan kollegansa.

10 kalleinta puolustajaa Barcelonan historiassa

Yhteensä Mathieu vietti Barcelonassa 91 ottelua 3 vuodessa, erottaen hänet 4 maalia ja 3 avusta. Huolimatta alun perin allekirjoitetusta 4-vuotisesta sopimuksesta Barcelonan kanssa, katalaanit päättivät kesällä 2017 antaa Mathieun liittyä Lissabonin urheiluun ilmaisena agenttina. Portugalissa kokenneen ranskalaisen asiat sujuivat sujuvasti ja ensimmäisen kaudensa aikana tämän maan mestaruudessa hän piti 29 taistelua, jotka kaikki olivat lähtökokoonpanossa.